Træning på land

Vores træning i Salen er en mangfoldig palet af stilarter. Herunder finder du beskrivelser og praktisk info om hvert hold.

GRUNDGYMNASTIK

Der er mange mennesker i den voksne alder, som gerne vil motionere. I Gymnastikhuset er det kendetegnede at holdene er små og overskuelige med en god holdstemning , der trænes grundbevægelser, så som styrke, balance, koordinering, m.m. Det at få kroppen bearbejdet helt igennem i et tempo, der er rart, til glad musik, at få pulsen op, at prøve grænser med sig selv og at mærke fremgang – at føle velvære – at få lyst til at komme igen. Gymnastikholdene er adskilt herrer og damer, da vi fra naturens side er forskellige, hvad vi kan og ønsker at træne.

Pilates & Fysio Pilates

Fysio-Pilates er en effektiv, skånsom og alligevel udfordrende træningsform, hvor kroppens stabiliserende muskler styrkes og du lærer at slippe unødige spændinger og omdanne uhensigtsmæssige bevægelses- og holdningsvaner til gode. Fysio-Pilates er en træning for alle der ønsker at få øget deres kropsbevidsthed, få en bedre kropsholdning, en general større smidighed, mere muskelstyrke, en bedre balance, og en reducering af smerter og funktionsforstyrrelser. Fysio-Pilates er god for dig der har gener i ryg, nakke, bækken og hofte. Dog vil alle uanset alder, diagnose og træningstilstand have gavn af Fysio-Pilates. Der gives til

Ballet

Ballet for alle – både børnehold og voksenhold

Kgl. balletdanser Linette Bertelsen underviser ballet i Gymnastikhuset hver lørdag. 

Undervisningen er opdelt i et børnehold for øvede kl.9.30 til 10.15 og et børnehold for små begyndere kl. 10.15 til 11.00. Voksenholdet starter kl.11.00 til 12.00. Linette tilbyder også personlig træning i Gymnastikhuset, hvor dine behov og ønsker vil blive imødekommet med et skræddersyet træningsprogram. Linette er uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole i København, og efterfølgende på The Urdang Academy i London. Yderligere er Linette uddannet professionel pilatesinstruktør.

Yoga

Skab sammenhæng mellem krop og sind og find ro og nærvær på et af vores yogahold.

Der tilbydes flere forskellige typer yoga, så læs herunder og find det rigtige hold til dig.

Yin Yang Yoga

Er yoga som kombinere styrke og  blødgørende flows med ro, restitution, aflastning af led og muskler gennem hvilestillinger. Her får du helheden med og kommer i større balance og kontakt med dig selv. 

Med yinyoga inviteres du ind i kroppen med blide stillinger og falder til ro i en dybdeafspænding som både gavner din mentale og fysiske sundhed.

 

Yangyogaen er dynamisk og energifyldt. Her bevæges kroppen i flows og intensiteten aktiveres, yogen folder sig ud både i stående stillinger, siddende og liggende. Til tider vil du opleve at blive udfordret med en legende tilgang.

Uanset om du er på et yin hold, et yang hold eller en kombination af disse, starter alle timerne med en stille indledning og en afsluttende hvile i shavasana. I yogaen er åndedrættet centrum for dit nærvær. Med venlig opmærksomhed på vejrtrækningen tilføre vi en større kropskontakt, et friere åndedrag, til gavn for blodcirkulation, iltning og større velvære og trivsel.  

Her er alle velkommen uanset om du er nybegynder eller øvede er der plads til dig. Yogaen tager udgangspunkt i dit niveau og vores instruktører hjælper med at guide dig ind i stillingerne på dine præmisser og som din krop tillader det. 

Meditativ Yoga

Meditativ Yoga er for dig der har brug for balance i krop og sind og et ugentligt pusterum. Vi benytter os af nøgleord som: langsommelighed, dybe stræk, stilhed, hvile, meditationer, åndedrætsøvelser, længere tid til hver øvelse, samt længere tid til savasana. Vi vender opmærksomheden indad, så vi kan få ro for det tankemylder som ofte er der både nat og dag. 

Har du gener som vi bør være opmærksom på for at kunne guide dig i din yoga bedst muligt bedst du fortælle dette til din instruktør.

Er du i tvivl om yoga er for dig er du altid velkommen til at kontakte os så vi kan hjælpe med din afklaring. 

 

Har du aktiv discusprolaps anbefaler vi at du venter med yoga og at du rådføre dig med din læge ang. Hvornår du kan starte til yoga. 

Er du gravid vil vi ligeså gerne vide det, så vi ka nstøtte dig bedst muligt i din undervisning. 

Hele året rundt har vi forskellige YOGAworkshops! Hold dig opdateret her på hjemmesiden og på FACEBOOK og INSTAGRAM

Vi glæder os til at se dig på måtten!

Undervisningen er opdelt i et børnehold for øvede kl.9.30 til 10.15 og et børnehold for små begyndere kl. 10.15 til 11.00. Voksenholdet starter kl.11.00 til 12.00. Linette tilbyder også personlig træning i Gymnastikhuset, hvor dine behov og ønsker vil blive imødekommet med et skræddersyet træningsprogram. Linette er uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole i København, og efterfølgende på The Urdang Academy i London. Yderligere er Linette uddannet professionel pilatesinstruktør.

BØRNEYOGA

Børneyoga er en skøn blanding af leg, balanceøvelser, historie-fortælling med bevægelse, sanglege, akrobatik, massage, sanseøvelser og klassiske yogastillinger på et børnevenligt plan. Det handler både om at finde ro, opnå større kropsfornemmelse, øge koncentrationsevnen, give slip på tanker og bekymringer, og samtidig have det sjovt og rart. Et pusterum som er med til at skabe harmoni.

Åndedræts træning

Er du stresset, har du ondt, har du problemer med vejrtrækningen eller vil du bare gerne have ro og balance i krop og sind, så vil åndedrætstræning være noget for dig!

ENERGI BOOST

Den perfekte kombination af effektiv træning i naturen og afslappende saunagus. Vi starter med 45 min puls og styrke træning i den friske luft! Du vil få sved på panden og brugt kroppen på bedste vis, så du bliver den stærkeste udgave af dig og fyldt med god energi og overskud.Efter endt træning dypper vi os enten i bruseren eller i havet og spurter op til saunaen! Vi afslutter med en afstressende og varm saunagus. Gennem saunagus og de æteriske olier, vil du få følelsen og oplevelsen af totalt ro og nærvær. Vi mærker varmens beroligende effekter på kroppen, mens vi renses for affalds- og giftstoffer.

No images found!
Try some other hashtag or username